Get Adobe Flash player

Toelichting

Klimaatregelen en Vergoedingsmodaliteiten.

   Afbeelding1

 

  De aarde warmt op. Steeds weer worden recordtemperaturen gebroken en vrijwel elk jaar hebben we te maken met een hittegolf. Bovendien rukt de droogte op.


   Is dit het gevolg van een cyclus met ijstijden en warmere perioden of het resultaat van menselijke activiteit? Wellicht vooral het laatste.
  

   De verandering van het klimaat vraagt om klimaatmaatregelen, of korter: klimaatregelen zoals onder meer beperkingen in de CO2-uitstoot via allerhande verplichtingen bij nieuwbouw gaande van extra isolatie, warmtepompen en verbod op verwarming met fossiele bandstoffen.

  Tegen beperkingen in de stikstofemissie – en dat kan heel ver gaan, tot zelfs sluiting van landbouwbedrijven – komt begrijpelijk protest van hen die daardoor worden getroffen of vrezen getroffen te zullen worden.

Gaat men daarvoor onteigenen of komt het tot een quasi-onteigening waarbij de overheid normen oplegt die tot een de facto onteigening leiden zonder de daarvoor grondwettelijk voorziene vergoeding te betalen?

Dit en nog veel meer zal op 21 oktober 2022 van uit een juridische, wetenschappelijke en ook van uit een praktische insteek worden bekeken.

© cartoon: Can Stock Photo / jamie_c